Săptămâna Gastronomiei Italiene marcată la UTM

Cu ocazia Sătămânii Bucătăriei Italiene în Lume, în cadrul Universității Tehnice a Moldovei, Facultatea Tehnologia Alimentelor a găzduit un adevărat masterclass, susținut de către șeful Federico Ferari. Evenimentul face parte din seria de măsuri desfășurate, care are ca scop promovarea bucătării italiane.

Cu genericul „Din grădină la street food – tehnici contemporane și creativitate în bucătărie”, masterclass-ul a adunat mai mulți studenți de la diferite specialități gastronomice ale UTM, unde au învățat cum să prepare mai multe bucate cu specific italian: Tartă cu topinambur, Raviolo di  bagna cauda, Iepure alla cremolinese și Noptile la Bar Dante.

Aurica Chirsanova, șefa Departamentului „Alimentație și Nutriție”, afirmă că evenimentul dat poate servi un exempu ce merită a fi replicat, pentru a promova bucătăria și produsele naționale moldovenești:

Aurica Chirsanova, șefa Departamentului „Alimentație și Nutriție”

Managerul general al brandului Casa Rinaldi în Moldova, Franco Sanna, a declarat pentru EcoFM, că astfel de  evenimente au devenit deja o tradiție, care este foarte utilă pentru studenții din domeniu:

Franco Sanna, Managerul general al brandului Casa Rinaldi în Moldova,

Potrivit lui Franco Sanna, în cadrul masterclass-ului, studenții de la UTM au fost foarte implicați în procesul de lucru, comunicând activ cu șeful Federico Ferari.

La finalul masterclass-ului, tinerii bucătari de la UTM, au primit certificate de participare din partea organizatorilor. La eveniment au fost prezenți: rectorul UTM Viorel Bostan, ambasadorul Republicii Italiene în RM Lorenzo Tomassoni, cadre didactice, dar și împătimiți ai bucătăriei italiene.

Settimana della Cucina Italiana nel Mondo, reprezintă o inițiativă promovată de Ministerul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Italiei. Anul acesta în peste o sută de țări ale lumii au fost organizate evenimente dedicate bucătăriei italiene.