Greenpeace îndeamnă țările G20 să treacă la energie verde

Organizația de mediu Greenpeace a făcut apel la țările participante la summitul G20 să își asume responsabilitatea de a accelera tranziția către o energie verde pentru a preveni ca efectele crizei climatice să devină prea grave, relatează CNN Indonezia.

Organizația ecologistă Greenpeace a cerut țărilor participante la summitul G20 să își asume responsabilitatea de a accelera tranziția către o energie verde pentru a împiedica criza climatică să ia proporții prea mari, relatează CNN Indonezia.

„Tranziția energetică este acum inevitabilă, țările din întreaga lume se vor îndrepta în această direcție, inclusiv Indonezia. Dar trebuie să accelerăm această tranziție pentru a preveni efectele crizei climatice, care sunt deja prea evidente pentru mediu, oameni și bunăstare. G20 este responsabil pentru acest lucru”, a declarat Tata Mustasya, șeful campaniei pentru climă a Greenpeace Indonezia.

Indonezia ezită încă să pună în aplicare o tranziție energetică în țară, folosind cărbunele în industrie. Guvernul indonezian intenționează să retragă 9,2 GW de centrale electrice pe cărbune, cu susținere internațională, în 2029.