Pentru prima dată în istoria conferințelor ONU privind clima, Sharm El Sheikh a găzduit Ziua Tineretului

Pavilionul pentru tineret, dotat cu echipamentul tehnic necesar, oferă grupurilor și organizațiilor de tineret un spațiu de discuții și de comunicare, în care sunt analizate aspecte esențiale de pe agenda COP27.

Ziua tinerilor și a generațiilor viitoare a fost inclusă pentru prima dată în istoria Conferințelor părților la Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice (COP-27) și a avut loc în orașul egiptean Sharm el-Sheikh.

„Vocile voastre sunt necesare și trebuie să fie auzite de dragul viitorului întregii planete”, a declarat președintele actualei conferințe, ministrul egiptean de externe Sameh Shoukry, într-un discurs adresat tinerilor activiști cu ocazia deschiderii unui pavilion separat pentru tineret la Sharm el-Sheikh. Potrivit ministrului egiptean de externe, „numai participarea tinerilor la punerea în aplicare a programelor adoptate în cadrul conferințelor ONU privind clima, în special la COP27, le va face eficiente și va contribui la punerea lor în aplicare deplină”.

Pavilionul pentru tineret din Sharm el-Sheikh, a fost dotat cu toate facilitățile tehnice necesare, oferă grupurilor și organizațiilor de tineret un spațiu pentru a discuta și a crea rețele și pentru a pucta chestiuni esențiale de pe agenda COP-27. Toate sălile de conferință, sălile de ședință, precum și mobilierul sunt puse la dispoziția activiștilor de tineret din întreaga lume în mod gratuit.

În cadrul Zilei tineretului au avut loc loc zeci de evenimente, expoziții și ateliere de lucru, ale căror rezultate vor fi prezentate secretariatului conferinței pentru a fi incluse în documentele finale ale COP-27. Omnia el-Omrani, primul reprezentant al tinerilor la conferință, va prezenta viziunea tinerilor asupra viitorului problemelor climatice.

După-amiaza conferinței de la Sharm El Sheikh a inclus activități cu reprezentanți ai Academiei corporative a corporației ruse de stat Rosatom, precum și cu membri ai Consiliului consultativ de tineret al directorului general al corporației de stat Impact Team 2050.

Conferința ONU privind clima a început la 6 noiembrie la Sharm el-Sheikh. Sute de evenimente legate de agenda COP-27 vor avea loc aici în timpul forumului, care se va desfășura până la 18 noiembrie. Orașul egiptean va găzdui peste 62.000 de participanți, inclusiv delegații oficiale și delegații ale organizațiilor internaționale. Peste 3.000 de jurnaliști sunt prezenți la COP-27.