Programul Regiunii Dunărea 2021-2027 lansează primul apel de propuneri de proiecte

Programul Regiunii Dunărea 2021-2027 a lansat primul apel de propuneri de proiecte care vizează implementarea priorităților programului I. Acesta oferă noi oportunități de obținere a finanțării pentru implementarea proiectelor transnaționale, valoroase din punct de vedere a promovării dezvoltării economice, sociale în regiunea Dunării prin îmbunătățirea politicilor publice și a cooperării instituționale.

Obiectivul general al proiectului este promovarea dezvoltării economice, sociale, teritoriale și coeziunii în regiunea Dunării prin îmbunătățirea politicilor publice și a cooperării instituționale. Caracterul unic al programului constă în oferirea unei platforme de cooperare în domenii strategice între statele membre ale UE și țările din afara UE din regiunea Dunării.

În contextul obținerii consilierii necesare în vederea elaborării unei propuneri de proiect de succes, Autoritatea de Management / Secretariat Comun (AM/SC), precum și Punctul Național de Contact (PNC) din Republica Moldova vor organiza o serie de webinarii și sesiuni de informare. Descrierea detaliată a obiectivelor și bugetului apelului, a cerințelor de parteneriat și a tipurilor de proiecte, precum și informații detaliate cu privire la intervalul de timp al apelului, pot fi găsite pe site-ul Ministerului Finanțelor. Perioada de depunere a proiectelor este 29 septembrie – 21 noiembrie 2022.

Sursa:mediu.gov.md