Noi dimensiuni ale colaborării moldo-austriece

Astăzi, 5 august, doamna Iordanca-Rodica Iordanov, secretar de stat, Ministerul Mediului, a avut o întrevedere cu Excelența Sa Stella Avallone, ambasadoarea Austriei la Chișinău, Friedrich Stift, directorul administrativ al Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare, Gunther Zimmer – consilier și șef biroul coordonare pentru Cooperare tehnică Ambasada Austriei și cu Diana Celac – manager program biroul de apă și mediu pentru Cooperare Tehnică.  Interlocutorii au discutat mai multe aspect ce țin de dezvoltarea proiectelor prietenoase mediului ambiant, precum gestionarea deșeurilor, aprovizionarea cu apă potabilă, restabilirea stațiilor de epurare a apei, care va contribui la comunități mai sigure.

Directorul administrativ al genţiei Austriece pentru Dezvoltare Friedrich Stift, a confirmat sprijinul țării sale pentru Republica Moldova, menționând că țara noastră este unul din parteneri prioritari ai Austriei. Oficialul a apreciat eforturilor comune ale ambelor părți în cooperarea pragmatică bilaterală dar și rezultatele fructuoase obținut în ultimii ani.

În alocuțiunea sa, Iordanca-Rodica Iordanov, secretar de stat, Ministerul Mediului a exprimat gratitudine Ministerului Federal  pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe al Republicii Austria și Agenției Austriece de Dezvoltare pentru suportul acordat Executivului de la Chișinău. Timp de aproximativ două decenii ani, poporului austriac prin intermediul AAD a adus o contribuția valoroasă la dezvoltarea Republicii Moldova, prin implementarea diferitor proiecte în dezvoltarea regională, a pieței muncii, protecția mediului și altele.

Vizita face parte din misiunea de monitorizare a proiectelor realizate și stabilirea stabilirea noilor oportunități de colaborare. Agenţia austriacă pentru dezvoltare AAD este o unitate operaţională a Cooperării Austriece pentru Dezvoltare (CAD) creată în 2004 în vederea implementării şi gestionării fondurilor de asistenţă oficială de dezvoltare şi este responsabilă de implementarea tuturor programelor şi proiectelor bilaterale în ţările partenere CAD.

Sursa:https:mediu.gov.md