O companie petrolieră canadiană vrea să producă 2 tone de hidrogen pe zi

Tehnologia hidrogenului va contribui la deblocarea cererii de hidrogen ca combustibil energetic de tranziție pentru organizațiile de logistică.

 În Canada, Irving Oil își extinde capacitatea de producție de hidrogen la rafinăria sa din St John, New Brunswick, pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon și pentru a oferi energie curată clienților.

 Noul electrolizator de hidrogen de 5 MW va produce două tone de hidrogen pe zi, folosind energie de la rețeaua locală, relatează CBC News. Compania a încheiat un contract de achiziție cu Plug Power Inc. din New York.

Hidrogenul este utilizat pentru a reduce conținutul de sulf al produselor petroliere, cum ar fi motorina. Cu toate acestea, cele mai multe rafinării produc hidrogen folosind gaze naturale, ceea ce generează emisii de dioxid de carbon.

„Investiția în electrolizatorul de hidrogen ne permite să producem hidrogen într-un mod foarte diferit. În loc să folosim gaz natural, folosim de fapt molecule de apă și electricitate în procesul de electroliză pentru a produce hidrogen pur.”, a declarat Andy Carson, director al tranziției energetice la Irving Oil.

 Acesta a declarat că Irving intenționează să decarbonizeze rețeaua și să furnizeze cea mai curată energie electrică posibilă pentru a alimenta electrolizatorul de hidrogen. Sistemul de energie electrică al NB Power include 14 centrale electrice alimentate cu energie hidro, cărbune, petrol, vânt, atomic și diesel. Compania de utilități s-a angajat să crească cantitatea de energie regenerabilă. Irving Oil a declarat că va fi prima rafinărie din Canada care va investi în tehnologia de electroliză. Compania dorește să ofere o infrastructură de alimentare cu hidrogen în Canada Atlantică.

„Această investiție ne permite să facem mai mult decât să trecem la o formă mai curată de hidrogen în rafinărie. Aceasta ne permite să conservăm și să punem hidrogenul la dispoziția pieței”, a declarat Carson.

Dezvoltarea hidrogenului va contribui la deblocarea cererii de hidrogen ca combustibil energetic de tranziție pentru organizațiile de logistică.

De asemenea, guvernul din Alberta intenționează să extindă producția de hidrogen în următorii ani, datorită dezvoltării tehnologiei de captare și stocare a carbonului (CCS) pentru a produce hidrogen din gazele naturale.