The Korea Times: Samsung se răzgândește să își construiască propriul automobil electric din cauza riscurilor

Samsung s-a răzgândit în privința intrării pe piața mașinilor electrice cu propriul automobile, afirmă ediția coreeană a cotidianului The Korea Times.

Jurnaliștii  fac referire la doi directori de top ai companiei care au dorit să rămână anonimi. Interlocutorii au confirmat că Samsung a refuzat să își creeze propria mașină electrică și să intre pe piața auto din cauza riscurilor ridicate. Într-o discuție cu publicația, angajații firmei au explicat o astfel de decizie.

Potrivit experților, în primul rând, refuzul de a-și produce propria mașină se datorează concurenței ridicate de pe piață. De asemenea, compania nu este sigură că Samsung poate câștiga bani suficienți: „Intrarea pe piață ne va costa mulți bani și nu există nicio garanție de succes.

În plus, corporația coreeană se teme că intrarea pe piața auto ar putea denatura bunele relații cu partenerii cu care ar trebui să concureze. „Samsung recunoaște că menținerea alianțelor și a parteneriatelor cu clienții la un nivel ridicat va fi mai importantă decât pătrunderea într-un nou segment”, a declarat sursa citată.

Sursele The Korea Times au precizat că Samsung va rămâne un furnizor de echipamente pentru producătorii de mașini electrice.