Ministrul Ecologiei din Ucraina informează ce se va face cu deșeurile provenite în urma distrugerii blocurilor de locuit de către ruși

Ministrul ucrainean al Mediului, Ruslan Streleț, a declarat într-un interviu tv,  că deșeurile  generate de distrugerea de către ocupanții ruși a clădirilor înalte din orașele ucrainene vor fi reciclate și utilizate în viitor.

„Din păcate, într-adevăr, problema deșeurilor din construcții sau demolări devine din ce în ce mai mare. În orice caz, aceste deșeuri rămân pe teritoriile orașelor sau ale comunităților teritoriale. Administrațiile locale trebuie să facă ceva cu aceste deșeuri, dar așteaptă ca noi, guvernul, să le oferim un ghid cu privire la ce și cum să facă. Conceptual vorbind, de fapt, astăzi trebuie să raționalizăm zonele de depozitare temporară a acestor deșeuri pe teritoriul orașelor”, a menționat Streleț.

Potrivit acestuia, dacă am fi vorbit despre timp de pace, ar fi fost vorba de contaminarea terenurilor, dar astăzi ar trebui să se permită temporar, în modul stabilit, prelucrarea ulterioară a acestor deșeuri.

„Sunt convins că acesta ar putea fi un element foarte bun în viitor pentru producția de materiale de construcții, sau pentru reabilitarea acelorași drumuri, sau alte tehnologii”, a spus ministrul.

Streleț a mai declarat că președintele Ucrainei a stabilit sarcina de a reconstrui țara, inclusiv locuințele, în conformitate cu noile standarde europene în ceea ce privește mediul și conservarea energiei, iar pentru aceasta cele mai bune directive și reglementări europene sunt acum implementate în Ucraina.

„Nu trebuie să permitem continuarea reconstrucției cu tehnologii vechi, depășite, care au fost adevărate „tumori canceroase” pe corpul economiei și mediului nostru timp de decenii. Cred că vom avea timp să implementăm toate aceste cele mai bune tehnologii disponibile și pe baza lor se va construi o nouă Ucraină modernă și sigură”, a declarat ministrul.

Sursa:UNIAN