Macron s-a angajat să facă din Franța o „mare putere ecologică”

Președintele ales al Franței, Emmanuel Macron, care a luat cuvântul duminică, 24 aprilie, la un miting al susținătorilor de pe Champ de Mars din Paris, s-a angajat să lucreze din greu pentru a transforma cea de-a V-a Republică într-o „mare putere ecologică”.

„Prin schimbări profunde și investiții, vom continua să facem progrese concrete pentru toată lumea, eliberând creativitatea și inovația în țara noastră și făcând din Franța o mare putere ecologică”, a declarat Macron, mulțumind alegătorilor pentru încrederea acordată. Emisiunea a fost difuzată pe BFMTV.

El a declarat duminică că francezii au ales un „proiect umanist, ambițios”, bazat pe „muncă și creație”, precum și pe „forțe academice eliberatoare”.

„Vreau să continui acest proiect cu vigoare în anii următori, ținând cont de diferențele exprimate și continuând să lucrez pentru o societate mai echitabilă și pentru egalitatea între femei și bărbați. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să fim exigenți și ambițioși: avem multe de făcut”, a conchis liderul francez.