Ecologista Emma Loewe: Admirarea naturii este benefică pentru a-ți reda capacitatea de a gândi clar

Emma Loewe, ecologistă și autoare de cărți, a numit trei moduri de a te relaxa în natură și de a găsi armonia cu tine însuți. În „Three Science-Based Ways to Relax in Nature” pentru portalul mindbodygreen.com, ea enumeră reguli care pot fi urmate pentru a vă recupera în timpul unei plimbări în aer liber oriunde, chiar și în parcul local.

Loewe sugerează să luați o pauză de la gadgeturi cel puțin din când în când. În loc să petreceți 10-15 minute în plus pe internet, spune ea, este mai bine să vă îndreptați atenția spre iarbă și cântecul păsărilor. Potrivit expertului, contemplarea verdelui viu din fața ferestrei timp de doar 40 de secunde redă capacitatea de a gândi clar. „Așadar, în loc să răsfoiești pagini online fără să te gândești, este mai bine să iei o scurtă pauză. Dacă există un parc în apropierea casei tale, mergi acolo; dacă nu, stai la fereastră și lasă-ți privirea să se oprească asupra oricărei zone verzi”, recomandă Loewe.

O altă modalitate utilă și eficientă de resetare, potrivit expertului, este admirarea norilor. Loewe recomandă să luați o pătură, să ieșiți în aer liber și să admirați norii pentru a vă recupera.

O modalitate bună de a vă relaxa în natură, spune autoarea, este să faceți plimbări semnificative în parc. Plimbările obișnuite sunt bune în orice caz, dar plimbările cu un scop vor face cel mai mult bine. Emma Loewe sugerează să încerci să joci rolul unui artist care caută o locație frumoasă pentru un peisaj sau al unui botanist în căutare de noi plante.

Indiferent dacă cineva își ia un moment pentru a observa copacii sau își dedică o zi studierii norilor, conștientizarea și curiozitatea în timpul unei vacanțe o va face mai reparatoare, conchide Loewe.