Mexic și Statele Unite vor coopera în lupta împotriva schimbărilor climatice

Președintele mexican Andres López Obrador l-a primit pe Reprezentantul Special al SUA pentru Schimbări Climatice, John Kerry, pe 31 martie, pentru a discuta despre oportunitățile de cooperare pentru combaterea schimbărilor climatice, relatează agenția de știri Prensa Latina.

Comunicatul de presă informează că administrația Joe Biden vede Mexicul ca un aliat pentru a colabora în lupta cu schimbările climatice. Kerry va avea de asemenea, întâlniri cu o serie de oficiali guvernamentali.

La întâlnirea, la care a participat și Ambasadorul în Mexic al SUA, Ken Salazar și reprezentanții companiilor din sectorul energetic, vine pe fondul unei dispute cu privire la eforturile țării de a-și schimba legile energetice. Lopez Obrador a susținut că proiectul de lege, va ofri mai multă influență pe piață, companiilor energetice de stat, și a mai adăugat că întâlnirea a fost una „prietenoasă, necesară și benefică”.

„Nu luăm o poziție intransigentă; dorim să avem relații bune cu guvernul Statelor Unite și cu antreprenorii din Statele Unite”, a adăugat președintele Lopez Obrador .

Această vizită în Mexic pe probleme de climă este a treia. Prima a avut loc în octombrie 2021, când administrația SUA a discutat cu Mexic detaliile unui program de reîmpădurire. În februarie 2022, politicienii celor două țări au discutat despre problemele crizei climatice, precum și despre posibilitatea extinderii utilizării surselor regenerabile de energie.