Doi canguri au murit sub bombardamente în Ecoparcul din Harkov

Doi canguri au murit în ecoparcul Feldman Park din cauza bombardamentelor constante. Animalele aici trăiesc în condiții proaste și din cauza bombardamentelor armatei ruse nu pot fi hrănite în siguranță.

Proprietarul grădinii zoologice și deputatul  Alexandru Feldman a declarat că grădina zoologică este pe linia de foc și armata rusă o bombardează în mod constant. Încercările de a hrăni animalele sunt periculoase pentru viață. În timpul hrănirii, doi angajați ai grădinii zoologice au murit deja. Animalele înseși mor și ele. Pe 9 martie, doi canguri au fost uciși sub bombardamente.

„Ecoparcul nostru a fost bombardat din nou. Obuzele au zburat în zona complexului expozițional „Australia”. Din păcate, nu există victime printre animale, cele care nu au fost rănite sunt foarte speriate, în plus, nu sunt hrănite des din păcate, iar mâncarea nu este suficientă. Facem totul pentru a evacua un număr maxim de animale în locuri sigure”, a declarat  proprietarul

Alexandru Feldman a dus câteva dintre animale la el acasă, dar multe rămân încă în pericol. Unele animale, în special lupii, au fugit.

„Casa mea s-a transformat în arca lui Noe, eu însumi am devenit un mic Mazai. În fiecare cameră, în fiecare colț, trăiește cineva. Marabu, broaște țestoase trăiesc în piscină. E cineva pe pat, sub pat. Eu dorm alături, pentru maimuțe am patru lăzi cu animale la picioare”, spune el. În acest moment, ecoparcul caută un camion care să livreze fân cailor.