Autoritățile americane intenționează să limiteze extracția de petrol și gaze în Alaska

Departamentul de Interne al SUA intenționează să blocheze închirierea site-urilor de petrol și gaze din zona North Slope din Alaska, potrivit The Wall Street Journal.

Suprafața afectată de această decizie este de aproximativ 11 milioane de acri, sau aproape jumătate din cele 23 de milioane de acri rezervate pentru dezvoltarea energetică în regiune în urmă cu aproape un secol. Această mișcare, din cauza unui proces intentat de ecologiști, anulează eforturile administrației fostului președinte american Donald Trump de a crește producția în Rezervația Națională de Petrol din Alaska.

Rezervația a fost înființată în anii 1920 pentru dobândirea petrolului și gazelor. În perioada administrației  președintelui Barack Obama, guvernul a limitat dezvoltarea petrolului și gazelor în regiune la 11,8 milioane de acri. Administrația Trump a decis apoi să extindă zona la 18,6 milioane de acri, afirmând că dezvoltarea resurselor va crește securitatea energetică a țării și va stimula economia statului Alaska. Nemulțumite de acest lucru, grupurile ecologiste au intentat mai  multe procese.

Președintele Joe Biden, care a ajuns la putere anul trecut, a ordonat un audit. Drept urmare, oficialii MAI au declarat că reducerea suprafeței terenurilor care pot fi închiriate ar aduce beneficii speciilor pe cale de dispariție.

Biden încearcă să limiteze producția de petrol în statele federale pentru a reduce impactul negativ asupra mediului. Cu toate acestea, acest lucru provoacă nemulțumire în Alaska, deoarece economia și bugetul statului sunt strâns legate de industria petrolului, notează The Wall Street Journal.

„Departamentul de Interne al SUA pune țara într-o situație în care trebuie să ne bazăm pe petrolul străin într-un moment în care prețurile cresc, ceea ce îngrijorează consumatorii americani”, a declarat biroul guvernatorului Alaska, Mike Dunleavy.