Pomii de Crăciun sunt amenințați de schimbările climatice

În statele americane Vermont și New Hampshire unele organizații sunt îngrijorate de schimbările climatice care au pus în pericol brazii de Crăciun. Proprietarii fermelor și-au pierdut o parte din plantații din cauza condițiilor meteorologice dificile, potrivit postului de radio NHPR.

Asociația pentru Pomul de Crăciun din două state a remarcat că o fermă din Vermont a pierdut 30% din brazii pe care i-a plantat în 2020. Copacii au fost uciși de secetele extreme din mai și iunie, precum și de ploile abundente. Potrivit fermierilor, din cauza scăderii ofertei, cumpărătorii ar trebui să se pregătească pentru prețuri mai mari.

Printre amenințările la adresa copacilor de la ploi, fermierii au numit umiditatea rădăcinilor, care afectează unele tipuri de molid. Ciupercile și bolile dăunătoare se pot deplasa, de asemenea, împreună cu apa din sol. Ca una dintre modalitățile de conservare a copacilor, consiliul din New Hampshire a decis să planteze copaci mici între cei mari – coroana masivă creează umbră pentru copacii mici de molid, descurajând parțial efectele temperaturilor.