Comandantul Forțelor Aeriene Britanice Mike Wigston a anunțat planurile de a trece la combustibil ecologic până în 2040

Forțele aeriene britanice vor trece la combustibil pentru aviație eco până în 2040. Comandantul șef al Forțelor Aeriene Britanice, Mike Wigston, a declarat despre această intenție reporterilor de la  Defense News.

Militarul a subliniat că pasul respectiv nu numai că va ajuta mediul înconjurător, ci va deschide și noi oportunități strategice pentru țară. Energiile regenerabile ar putea elimina complet necesitatea unui lanț logistic uriaș pentru transportul combustibililor, a afirmat Wigston.

„Și dacă instalațiile pentru producția de combustibil sintetic ar putea fi, de asemenea, desfășurate mobil, atunci am putea produce combustibil pentru avioane direct la baza aeriană de câmp sau în mare, ca parte a unui grup de atac situat pe un portavion”, a declarat  comandantul britanic.

Reporterii Defense News au clarificat că British Air Force Rapid Capacity Building (RCO RAF) a început deja finanțarea unui proiect pentru producția de combustibil sintetic pentru aviație. Toate detaliile programului sunt în prezent clasificate.