Regina Elisabeta a II-a nu va participa la conferința climatică de la Glasgow

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, după recomandarea medicilor de a se odihni, și-a anulat participarea la cea de-a 26-a sesiune a conferinței părților la Convenția-cadru a ONU privind schimbările climatice COP26 din Glasgow, Scoția, transmite Sky News, citând o declarație de la Palatul Buckingham.

„După recomandarea de a se odihni, regina este angajată în sarcini simple la Windsor. Majestatea Sa a regretat că nu va călători la Glasgow pentru a participa la recepția de seară a Summit-ului COP26 privind Clima de luni, 1 noiembrie”, se arată în comunicat.

După cum a precizat, regina este „dezamăgită că nu va putea participa la recepție, dar va trimite un mesaj video delegaților summit-ului”.

Mai devreme, a fost difuzată informația că Elisabeta a II-a a revenit la îndatoririle ei din Windsor după ce a petrecut noaptea în spital.

Cea de-a 26-a sesiune a Conferinței părților la Convenția-cadru a Națiunilor Unite privind schimbările climatice COP26 din Glasgow, Scoția, va reuni peste 120 de lideri de state.