O veverița „harnică” a umplut un automobil cu 70 de kilograme de nuci

În orașul Fargo din Dakota de Nord, SUA, o veveriță a ascuns aproximativ 70 de kilograme de nuci negre sub capota unei mașini parcate. Proprietarul mașinii, Bill Fisher, în vârstă de 56 de ani, a descoperit această surpriză când s-a întors dintr-o călătorie de afaceri de patru zile, scrie The Washington Post. Probabil, animalul a strâns nuci din copacul unui vecin și a decis să le ascundă într-un loc sigur.

Nu este pentru prima dată când bărbatul găsește astfel de cadouri oferite de veveriță. Din 2013, la fiecare doi ani, când se coc nucile, veverițele roșii locale preferă anume mașinile de model Chevrolet Avalanche în calitate de ascunzătoare.

„Există și alte mașini care sunt parcate foarte aproape de acel copac, dar este selectat întotdeauna camionul meu. Am parcat chiar și pe o altă stradă, cât mai departe posibil, dar veverița a găsit mașina mea și a ascuns nucile acolo”, a spus Fischer.

Anul acesta producția de nuci a fost destul de bogată. Veverița a umplut camionul bărbatului cu 42 de galoane de nuci.

Fischer spune că este obișnuit cu asmenea surprise care se produc la fiecare doi ani. Este obișnuit că, de îndată ce nucile încep să cadă la pământ, este timpul să se uite sub capotă înainte de a porni mașina.

Bărbatul crede că veverița își alege mașina din cauza accesului ușor. Alunecă prin partea din spate a pickup-ului, urcă pe șinele cadrului și apoi intră în compartimentul motorului. În plus, există o mulțime de spațiu sub capotă pentru stocurile de nuci adunate de veverițe.