Biden și Guterres au discutat despre pandemie, climă și prevenirea conflictelor

Președintele SUA și secretarul general al ONU au remarcat, de asemenea, că „o abordare multilaterală, protecția democrației și o ordine internațională bazată pe reguli” joacă un rol cheie în depășirea principalelor provocări ale vremurilor noastre.

Președintele SUA, Joe Biden, și secretarul general al ONU, António Guterres, au discutat luni în cadrul unei ședințe despre lupta împotriva pandemiei coronavirusului, pregătirea pentru noi amenințări asupra sănătății, combaterea schimbărilor climatice și eforturile de prevenire a conflictelor. Acest lucru este afirmat într-o declarație publicată de serviciul de presă al Casei Albe.

După cum rezultă din document, Biden și Guterres, la  reuniunea desfășurată în cadrul Adunării Generale a ONU la New York, „au reafirmat parteneriatul strâns dintre Statele Unite și Națiunile Unite, care, în special, se bazează pe valori comune , inclusiv respectarea drepturilor universale ale omului, a libertăților fundamentale și a dreptului internațional „. În plus, aceștia au menționat că „multilateralismul, apărarea democrației și o ordine internațională bazată pe reguli” joacă un rol cheie în depășirea principalelor provocări ale vremurilor actuale.

De asemenea, au discutat despre „necesitatea de a conlucra împreună” cu alte țări și ONU pentru „a pune capăt noii pandemii de coronavirus, a se pregăti pentru viitoarele amenințări asupra sănătății, a aborda schimbările climatice, a consolida sistemele alimentare și a securității alimentare și a satisface nevoile umanitare: prevenirea și atenuarea conflictelor și protecția drepturile omului în întreaga lume. ” Biden a remarcat „rolul unic al ONU în asigurarea prosperității, păcii și securității pentru toți”.