Reuters: Companiile aeriene americane vor sprijini inițiativa privind combustibilul ecologic

Organizația Airlines for America, care unește transportatorii aerieni americani, intenționează să anunțe că va sprijini inițiativa Casei Albe de a introduce combustibil eco pentru aviație, titrează Reuters.

Potrivit acestora, companiile aeriene își vor stabili obiectivul de a produce și introduce până la 2030, trei miliarde de litri de combustibil eco pentru aviație. În martie 2021, Airlines for America și-a propus să producă și să comercializeze 2 miliarde de litri de combustibili sustenabili din materii prime, precum ulei vegetal uzat și grăsime animală.

Potrivit Reuters, Casa Albă a organizat o întâlnire joi pentru a discuta strategia administrației Biden de a obține zero emisii de gaze cu efect de seră în sectorul aviației până în 2050. Ali Zaidi, consilier adjunct al președintelui pentru probleme climatice, a declarat agenției că, pentru a realiza „progrese reale până la sfârșitul acestui deceniu”, este necesar să se pună în aplicare cu promptitudine „inovațiile și infrastructura necesare pentru trecerea la combustibili mai ecologici . „

În august 2021, Reuters a anunțat că administrația președintelui american Joe Biden discută despre posibilitatea stabilirii anului 2050 ca reper, după care aviația americană va elimina treptat utilizarea combustibililor fosili ca parte a luptei împotriva schimbărilor climatice. SUA și Europa încearcă să găsească modalități de a stimula producția și utilizarea combustibililor regenerabili, care sunt de câteva ori mai costisitori decât combustibilul standard pentru aviație. Combustibilul ecologic pentru aviație  în prezent reprezintă doar o cantitate mică comparativ cu ponderea utilizării generale a combustibilului clasic pentru aviație.