Zone de joc noi la gimnaziul din Criva, drept rezultat a unui proiect european

Elevii gimnaziului din satul Criva se bucură de condiții mai bune pentru joacă, odihnă și sport grație proiectului „Amenajăm școala prin implicare și participareʺ, implimentat de A.O ʺAsociația Crivenilor de pretudindeni „DOR DE CASĂʺ în cadrul din cadrul programului „Agreed Project – Activarea reformei guvernării pentru îmbunătățirea dezvoltării”, implementat de ALDA (Association of Local Democracy Agencies).

Scopul proiectului dat constă în consolidarea democrației participative prin informare, implicare și conștientizare în cadrul amenajării teritoriului școlii și  a spațiului de recreiere și joacă, dezvoltând parteneriate locale

Obiectivele proiectului au fost axate pe amenajarea spațiului pentru joacă și recreiere în cadrul Gimnaziului Criva, consolidarea capacităților AO – APL – școală, în domeniul amenajării teritoriului prin instrumente participative și informarea și conștientizarea elevilor și părinților, cadrelor didactice( circa 50 de persoane) în domeniul amenajării teritoriului utilizând democrația participativă.

Instalarea echipamentului sportiv

În cadrul proiectului utilizând democrația participativă și zonarea au fost amenajate două zone de odihnă pentru elevii claselor I-IV și V-IX, au fost instalate bănci, amenajat terenul sportiv. Pentru securitatea elevilor au fost instalate și camere video.

Despre parteneriatul Școală – Familie – Administrație Locala, stabilit în cadrul proiectului, managerul de proiect Octavii Ivanov a declarat următoarele:

Octavii Ivanov, managerul proiectului „Amenajăm școala prin implicare și participareʺ

In perioada de implementare a proiectului, împreună cu APL-ul local a fost elaborat un concept de amenajare a satului Criva, care a permis identificarea punctelor de atracție turistică din localitate. Principiul de zonare și democrație participativă au fost utilizate și în cazul conceptului de amenajare a satului implimentatorii proiectului stăruind ca acest concept să conțină și doleanțele cetățenilor din comunitate.

Printre partenerii proiectului putem menționa Primăria satului Criva, care a acordat suport logistic și consiliul raional care au contribuit cu un teren de joacă. Pentru vizibilitate s-au tipărit și repartizat fluturași cu informație despre proiect.

Echipa implementatoare consideră proiectul realizat, un adevărat succes care se va bucura de o durablilitate permanentă și îl recomandă a fi replicat și în alte localități:

Octavii Ivanov, managerul proiectului „Amenajăm școala prin implicare și participareʺ

Acest material este realizat în cadrul proiectului „AGREED – Activarea reformei guvernării pentru îmbunătățirea dezvoltării”, implementat de ALDA Europa, finanțat de Uniunea Europeană și co-finanțat de NED – Fondul Național pentru Dezvoltare