Statele Unite au declarat că vor putea evalua implementarea planului de reducere a emisiilor de către alte țări

Guvernul SUA are capacitatea tehnică de a urmări măsura în care alte țări îndeplinesc planurile de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră. Acest lucru a fost anunțat joi de către trimisul special al președintelui SUA pentru schimbările climatice John Kerry în cadrul unei emisiuni CNBC.

După cum a afirmat, Statele Unite se așteaptă ca alte state, inclusiv China, India, Coreea de Sud și Japonia, să ia măsuri pentru reducerea emisiilor. Potrivit trimisului special, ar fi o „greșeală gravă” să ne bazăm doar pe încredere în această chestiune. El a remarcat că Statele Unite vor putea urmări măsura în care vor fi puse în aplicare planurile corespunzătoare ale altor țări.

„Ceea ce trebuie de făcut este de verificat exact ce se întâmplă”, a declarat Kerry. ”. După cum a explicat Kerry, aceste metode permit, în special, să se monitorizeze ce daune sunt aduse mediului  de anumite companii. Potrivit acestuia, acest lucru înseamnă că în domeniul respectiv „va exista un astfel de grad de răspundere care nu exista înainte”.

În februarie, Kerry a remarcat la un eveniment virtual, la Conferința de securitate de la Munchen că angajamentele Acordului climatic de la Paris sunt insuficiente pentru a aborda încălzirea globală.

Acordul de la Paris a fost adoptat la 12 decembrie 2015 în urma celei de-a 21-a Conferințe a Convenției-cadru privind schimbările climatice. Țările participante au fost de acord să prevină creșterea temperaturii medii de pe planetă cu peste 2 grade Celsius până în 2100 comparativ cu era preindustrială. Acordul implică angajamente voluntare ale statelor de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.