The Times: Proprietarii de automobile din Marea Britanie vor primi până la 3 mii de lire în cazul refuzului de a călători cu mașina

Potrivit ziarului, plățile vor fi oferite proprietarilor de mașini cu motoare diesel și pe benzină care au ieșit de pe linia de asamblare înainte de 2016 și, respectiv, înainte de 2006.

Marea Britanie va începe să plătească proprietarii celor mai poluante mașini cu până la 3.000 de lire sterline (4.200 de dolari) dacă renunță la mașinile lor și folosesc transportul public, bicicletele, scuterele electronice, car sharing sau taxiurile, titrează  The Times.

Un program pilot susținut de guvern pentru a reduce congestionarea traficului și a îmbunătăți calitatea aerului va începe în Coventry în această primăvară. Plățile vor fi oferite proprietarilor de mașini cu motoare diesel și pe benzină care au ieșit de pe linia de asamblare înainte de 2016 și, respectiv, înainte de 2006. Programul este conceput pentru doi ani, după care va fi evaluată eficiența acestuia.

Britanicii au parcurs în total 574 miliarde de km cu automobilele în anul 2019, în creștere cu 11% față de acum cinci ani, potrivit Departamentului Transporturilor din Marea Britanie. Potrivit lui Xavier Bryce, șeful organizației de caritate pentru ciclism și mers pe jos, șoferii sunt „cel mai mare contribuitor la amprenta de carbon din Marea Britanie, costând economiei miliarde de lire anual”.