Treci la Verde. Grupurile de Acțiune Locală și proiectele de mediu

Un nou episod al podcastului Treci la Verde. De această dată, Dinu Rusu și invitații săi vorbesc despre Grupurile de acțiune locală și proiectele privind protecția mediului.

Invitați sunt: Maria Manole, Președintele Grupului de Acțiune Locală (GAL) Lunca Bâcului, primară de Zubrești și Lilian Botnaru, Președinte GAL Plaiul Codrului, Primar de Lozova, Strășeni.

Timp de 30 de minute invitații vorbesc despre importanța GAL-uilor în comunitate și schimbarea care poate fi adusă prin proiectele implementate

Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Responsabilizare prin informare în localităţile codrene” în raionul Strășeni.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).