Greenpeace solicită încetarea exploatării cărbunelui în Republica Cehă

Activiștii organizației internaționale de mediu Greenpeace au încercat luni să atârne un afiș pe clădirea Ministerului Industriei și Comerțului din Republica Cehă prin care cerea încetarea  exploatării cărbunelui din țară. Potrivit site-ului ziarului Mlada fronta DNES, acțiunea a fost oprită de polițiști.

Activiștii, ale căror fețe erau acoperite cu măști de draci pentru carnaval, au intrat în clădirea Ministerului Industriei și Comerțului chiar înainte de începerea zilei de lucru pentru a atârna un afiș pe unul dintre balcoanele sale cu cuvintele „Cine extrage cărbune va merge în iad!”. În rezultat au fost reținuți de poliție și ulterior eliberați după ce au fost supuși formalităților administrative necesare pentru astfel de situații.

Luni, la Praga, activiștii de mediu au susținut proteste în fața clădirilor Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Sănătății, Ministerului Agriculturii și al altor departamente guvernamentale din Republica Cehă. Mai mulți de activiști au luat parte la ele, potrivit publicației.

Sursa: Greenpeace Česká republika

Sursa foto: Petr Zewlakk Vrabec