Poluarea aerului în China este asociată de producția iPhone 12

Analiștii Morgan Stanley Bank au înregistrat o agravare accentuată a calității aerului în unele orașe din China. Apariția particulelor nocive în atmosferă este direct legată de creșterea capacității de producție pentru iPhone 12, afirmă experții.

În special, o creștere a nivelurilor de dioxid de azot, indicând asupra amlificării  activității industriale, a fost stabilită în Zhengzhou, un centru de producție major pentru partenerii Apple, relatează CNBC. Emisiile excesive de impurități au fost raportate și în Shenzhen, Chengdu și Chongqing, unde se află fabricile Foxconn, Wistron și Pegatron.

„Începând cu 26 octombrie, datele privind calitatea aerului demonstrează că producția industrială din Zhengzhou, cunoscut și sub numele de„ orașul iPhone-urilor ”, a crescut recent – la aproximativ o lună după sezonul istoric”, a spus Morgan Stanley. „Credem că acest lucru se datorează creșterii producției în masă a iPhone 12 „.

Conform rapoartelor de mediu, activitatea industrială din Shenzhen a crescut mai devreme – la începutul lunii septembrie. În Chengdu, volumul producției a crescut brusc în ultimele zile, de asemenea, după o ușoară scădere luna trecută.