Membrii Comitetului Local de Cetățeni Făleștii Noi își dezvoltă capacitățile.

Astăzi în incinta primăriei Făleștii Noi a avut loc primul din cele 3 seminare de instruire preconizate cu membrii CLC din comună. Activitatea a fost deschisă și moderată de Alexandru Fusa, coordonatorul proiectului. Pe ordinea de zi au fost prezente două probleme privind managementul serviciilor publice în localitățile rurale și rolul societății civile, APL si CLC în procesul de organizare și monitorizare corectă a achizițiilor publice, care au fost prezentate de experții proiectului.

Vitalie Cimpoieș, președintele, AO”CUTEZĂTORUL” a declarat pentru EcoFM care au fost rezultatele întrunirii:

AO ”CUTEZĂTORUL” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Cetăţeni implicaţi – comunităţi dezvoltate – servicii de calitate” în raionul Fălești.

Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerii proiectului pentru regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regională și AO CASMED.