Trump a criticat planurile climatice ale lui Biden

Implementarea programului electoral de mediu al candidatului democratic la președinție Joseph Biden riscă de a transforma Statele Unite într-o țară din a noua lume. Liderul american Donald Trump a declarat acest lucru joi într-un interviu acordat pentru Fox News.

„Acest plan a fost inventat de oameni nu prea inteligenți și nu prea experimentați”, a spus Trump, comentând partea menționată mai sus din programul electoral al principalului său rival din alegerile din noiembrie. „În realitate, va costa 100 de miliarde de dolari. Aceștea sunt mai mulți bani decât poate câștiga țara noastră în 100 de ani în cel mai favorabil scenariu”, a continuat el.

„Țara noastră se va transforma într-un stat nu al celei de-a treia, ci a celei de-a noua lumi”, crede Trump. El a extrapolat planurile lui Biden în statul California, unde, în ciuda celei mai avansate tehnologii din Silicon Valley, există întreruperi continue din cauza incendiilor majore, a secetei și a resurselor de apă limitate. Republicanul i-a recomandat  guvernatorului Californiei, Gavin Newsom (democrat) să îmbunătățească abordarea privind protecția pădurilor și a terenurilor.

Candidatul la funcția de vicepreședinte democrata Kamala Harris, în timpul unei dezbateri televizate, miercuri, cu republicanul Michael Pence, a numit schimbările climatice globale pe Pământ o amenințare existențială pentru umanitate. Harris a reamintit că punerea în aplicare a promisiunilor de campanie ale lui Biden ar putea duce la crearea a 7 milioane de locuri de muncă, mai multe decât cele create sub administrarea președintelui republican Donald Trump. Biden, dacă va câștiga alegerile, a promis că va readuce Statele Unite la numărul de țări care participă la acordul climatic de la Paris, va stimula dezvoltarea surselor alternative de energie și va transfera flotele departamentelor federale către vehicule electrice.

Trump și-a anunțat intenția de a se retrage din Acordul climatic de la Paris în iunie 2017. Acordul, semnat în 2015, include măsuri de reducere a emisiilor de seră pentru a menține creșterea temperaturilor medii globale sub 2 grade Celsius peste nivelurile preindustriale.