Israelul interzice comercializarea blănurilor de animale

Israelul intenționează să interzică comercializarea blănurilor de animale, cu excepția unor cazuri aparte, a anunțat  ministrul mediului, Gila Gamliel, scrie BBC. Ea a numit „imorală” utilizarea pielii  și a blănii în industria modei.

„Industria blănurilor provoacă moartea a sute de milioane de animale din întreaga lume și este asociată cu o cruzime și o suferință de nedescris”, a adăugat ministrul.

Acum, oricine dorește să cumpere sau să vândă blană în Israel trebuie să obțină permisiunea de a face acest lucru prin depunerea unei cereri. Până în prezent, nu existau restricții, dar conform noilor reguli, vânzarea și cumpărarea blănurilor vor fi permise numai în cazurile de „cercetare științifică, educație sau instruire, precum și în scopuri religioase sau tradiții”.

Excepția se va aplica probabil comunității ultra-ortodoxe din Israel, printre care mulți bărbați poartă pălării rotunde mari de blană numite shtreimel. Hasidimii poartă această căciulă cu ocazii deosebit de solemne.

La moment interdicția vânzării oricărei blănuri de animale este valabilă doar în câteva orașe din Statele Unite, precum și în orașul brazilian Sao Paulo.