UE-GIZ//Tinerii implicați în monitorizarea problemelor de mediu (AUDIO).

La 4 octombrie, la Liceul Teoretic  „Ion Creangă” din Fălești avut loc un training, cu un grup de tineri din clasele liceale, în cadrul proiectului „Vocea tinerilor – element durabil pentru un viitor verde” implementat de Asociația Obștească „Media-Grup MERIDIAN” (postul de radio FM), în cadrul programului de granturi locale ale Uniunii Europene Media și Comunicare. La instruire au participat 16 liceeni. Formatorii Alexandru Nistiriuc și Veaceslav Tutunaru, i-au informat pe tineri cum se scrie o știre, i-au intrigat de a se implica cât mai activ în monitorizarea problemelor de mediu. După această ședință de instruire am dialogat cu un grup de tineri.

Asociația Obștească „Media Grup MERIDIAN” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „ VOCEA TINERILOR – element durabil pentru un viitor verde” în raioanele Ștefan Vodă, Fălești, Sângerei și Anenii Noi.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).