WWF consideră că este puțin probabil ca moartea animalelor din Kamchatka să fie legată de deversările de petrol

Experții WWF-Rusia consideră că este puțin probabil ca moartea în masă a vieților marine de pe coasta Kamchatka să fie legată de poluarea cu petrol sau de o furtună, declară serviciul de presă al organizației într-un comunicat.

„Astfel de daune pot fi considerate cu greu rezultatul unei furtuni sau a poluării zonei cu produse petroliere”, a declarat Alexei Knizhnikov, directorul programului de afaceri pentru responsabilitatea ecologică.

Potrivit acestuia, „cu o mare probabilitate” vorbim despre contaminarea cu o anumită substanță care se dizolvă ușor în apă. Această versiune este susținută de caracterul impactului asupra organismelor care trăiesc în orizonturile joase ale apei și de simptomele identificate la surferi, a explicat el.

„Judecând după faptul că speciile bentonice de animale și plante sunt transportate pe uscat în cantități mari, putem ajunge la o concluzie preliminară că nu stratul superficial de apă este contaminat, așa cum ar fi în cazul unei scurgeri de petrol, ci întreaga sa grosime”, a adăugat  Knizhnikov.

El a menționat, de asemenea, că este prea devreme pentru a vorbi despre amploarea și posibilele consecințe ale celor întâmplate, este necesar de așteptat primele rezultatele.