Johnson avertizează cu privire la amenințarea cu dispariția a 1 milion de specii de plante și animale

Șeful guvernului britanic a menționat că perturbarea echilibrului natural ar avea „consecințe catastrofale”. Până la 1 milion de specii de plante și animale sunt pe cale de dispariție. După cum a declarat marți seara biroul primului ministru Boris Johnson, șeful guvernului britanic a lansat miercuri un astfel de avertisment la Summitul ONU privind biodiversitatea.

„Aproape 70% din lumea animalelor s-a pierdut în ultima jumătate de secol – o viață pentru mulți dintre noi, dar  o clipă conform standardelor evoluției. Până la 1 milion de specii de plante și animale sunt amenințate cu dispariția”, a spus Johnson într-un discurs distribuit de biroul său.

Șeful guvernului britanic a avertizat că întreruperea echilibrului natural va avea „consecințe catastrofale pentru economie, climă, securitate alimentară, sănătate publică și pentru toate obiectivele de dezvoltare durabilă ”.

El a cerut comunității internaționale să ia măsuri coordonate pentru a stopa declinul biodiversității. La începutul acestei săptămâni, participanții la un eveniment pentru liderii statelor membre ONU s-au angajat să ia măsuri proactive pentru a proteja natura.

Guvernul britanic s-a angajat să mărească ariile protejate de la 26% la 30% din suprafața Regatului Unit până în 2030. Anul trecut, Marea Britanie a anunțat, de asemenea, crearea unei Alianțe Globale pentru Ocean, pentru a sprijini crearea de arii protejate care să acopere 30% din oceanele lumii până în 2030. În prezent, pe lângă Regatul Unit, membrii săi sunt Belize, Belgia, Gabon, Italia, Canada, Kenya, Costa Rica, Nigeria, Portugalia, Finlanda, Germania, Croația, Suedia, Ecuador și o serie de alte state. Acum, agenda inițiativei internaționale 30by30 („30% până în 2030”) sugerează, de asemenea, că țările lumii ar trebui să transforme 30% din teritoriul lor  în zone protejate până în 2030.