ECO FM a devenit Ambasador al Păcii

Postul de radio Eco FM a fost desemnat Ambasador al Păcii. Evenimentul a avut loc în contextul marcării la 21 septembrie a „Zilei Internaționale a Păcii”, în cadrul conferinței „Pacea începe cu mine”. Evenimentul a reunit reprezentanți ai diverselor organizații internaționale, deputați, clerici dar și tineri voluntari, promotori ai păcii.  ECO FM a obținut Premiul pentru Pace la categoria RADIO. Fondatorii ECO FM s-au angajat să abordeze cu încă mai multă responsabilitate tematica păcii în emisiunile și rubricile postului de radio.

În debutul evenimentului, Andrei Eșanu, secretar FPU Moldova a adresat un cuvânt de salut promotorilor păcii din Republica Moldova, remarcând realizările internaționale ale omenirii pentru menținerea păcii pe Planetă. Vorbitorii au atras atenția asupra diferitelor dimensiuni ale păcii, inclusiv asupra rolului parlamentarilor, familiei și femeilor în menținerea păcii pe Pământ. Reprezentanta Consiliului Audiovizualului, Lidia Viziru a afirmat că rolul mass-mediei în promovarea păcii este crucial.

Participanții la eveniment au aflat mai multe despre proiectele realizate de YSP Moldova (Tinerii și Studenții pentru Pace ) , FFUPLM (Federația Familiilor pentru Unificare și Pace în Lume din Moldova), UPF(Federația pentru Pace Universală) și modalitățile de promovare a păcii de către acestea.

Participanții la concursul de eseuri : „Pacea începe cu mine”, dar și a cei mai activi voluntari implicați în proiecte dedicate păcii s-au ales cu premii.

Conferința „Pacea începe cu mine” a fost organizată  cu suportul financiar al FPU – Federației pentru Pace Universală, care are statut consultativ general în cadrul Consiliului Economic și Social al Națiunilor Unite. Ziua internațională a Păcii” a fost instituită în anul 1981, în unanimitate, prin  Rezoluţia 36/67 a Adunării Generale a Naţiunilor Unite.