UE-GIZ// „VOCEA TINERILOR – element durabil pentru un viitor verde”

Vineri, 28 august, Asociația Obștească  „Media Grup MERIDIAN” (Postul de radio EcoFM) va lansa proiectul „VOCEA TINERILOR – element durabil pentru un viitor verde”

În cadrul acestui proiect Asociația Obștească  „Media Grup MERIDIAN” își propune prin toate activitățile proiectului să stimuleze interesul tinerilor din Ștefan Vodă, Fălești, Sângerei și Anenii Noi asupra problematicii de mediu, să încurajeze populația de a se implica activ în identificarea, monitorizarea și soluționarea problemelor de mediu din localitatea natală.

Scopul proiectului este de a încuraja colaborarea dintre mass media, generația  tânără  și ONG-urile locale  în ideea sporirii cantității și calității producției media pe tematici de mediu aferente serviciilor publice locale, gestionarea deșeurilor, eficiența energetică, aprovizionare cu apă și canalizare, precum și de a ajusta conținutul respectiv la formatele digitale moderne.

Lansarea proiectului va avea loc în cadrul emisiunii matinale „Între DA și Nu”  începând cu ora 09:05. Moderatorii emsiunii: Veacelav Tutunaru și Alex Nistiriuc.

Invitați: Crstina Bobârcă, șefa departamentului Instruiri și dezvoltare instituțională la Asociația Presei Independente (API) și Lilia Curchi, director executiv al Asociației Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic (AJMTEM)

Emisiunea poate fi ascultată pe frecvențele EcoFM: Ștefan Vodă (98,5mHz), Fălești (97,6mHz), Sângerei (100,2mHz), Anenii-Noi (104.4mHz), Ungheni (88,9mHz), dar și pe www.ecofm.md. Trasmisiunea live a emisiunii o puteți vedea pe pagina noastă de facebook.

Durata proiectului este de 12 luni și este finanțat în cadrul Programul de Granturi Locale „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova”.

Asociația Obștească  „Media Grup MERIDIAN” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul  VOCEA TINERILOR – element durabil pentru un viitor verde” în raioanele Ștefan Vodă, Fălești, Sângerei și Anenii Noi

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).