Mișcarea Ecologistă Ștefan Vodă a lansat proiectul „Transparență și participare – temelia unei bune guvernări locale”

Marți în satul Ștefănești raionul  Ștefan Vodă, în cadrul unei mesei rotunde, a fost lansat proiectul „Transparență și participare – temelia unei bune guvernări locale”, implementat de Mișcarea Ecologistă Ștefan Vodă în parteneriat cu primăria Ștefănești, finanțat de Asociația Europeană pentru Democrație Locală ALDA.

Scopul proiectului se rezumă la dezvoltarea unui sistem de guvernare locală mai transparent și responsabil prin fortificarea rolului societății civile și administrației publice locale.

Realizatorii proiectului pe parcursul următoarei perioade î-și propun realizarea următoarelor obiective:

1. Creșterea capacităților a cel puțin 50 de membri ai societății civile și APL-uri în elaborarea și monitorizarea politicilor locale pentru asigurarea unei administrații publice transparente.

2.Inițierea unor programe de educație și dezvoltare a comportamentului participativ al cetățeanului (Regulamentul intern privind transparența decizională, Planul de aprofundare a transparenței și asigurare a accesului la informația de interes public).

3.Sporirea capacităților funcționarilor publici și a aleșilor locali  în asigurarea transparenței și accesului cetățenilor la informațiile de interes public, aplicarea unor mecanisme eficiente de implicare a cetățenilor în viața comunității prin instalarea unui sistem de difuzoare stradal.

Despre activitățile proiectilui Tatiana Marin, președinta Mișcării Ecologiste Ștefan Vodă, a declarant următoarele:

Despre activitățile proiectilui Tatiana Marin, președinta Mișcării Ecologiste Ștefan Vodă

Ersilia Qatrawi primarul satului Ștefănești a declarat că sătenii sunt mulțumiți de implementarea proiectului respectiv și sunt gata să participle activ:

Ersilia Qatrawi, primarul satului Ștefănești

Victor Cotruță, coordonator de proiecte ALDA a declarat pentru Eco FM, cum a decurs  modalitatea de selectare a proiectelor în acest an:

Victor Cotruță, coordonator proiecte ALDA

Bugetul proiectului „Transparență și participare – temelia unei bune guvernări locale” este de 6000 de euro (4500 sunt oferite de ALDA și 1500-contribuția primăriei Ștefănești).

Acest material este realizat în cadrul proiectului „AGREED – Activarea reformei guvernării pentru îmbunătățirea dezvoltării”, implementat de ALDA Europa, finanțat de Uniunea Europeană și co-finanțat de NED – Fondul Național pentru Dezvoltare