Germanii văd o mulțime de beneficii pentru mediu, în lucrul la distanță

Germania consideră că lucrul de acasă reprezintă o șansă pentru o viață mai ecologică după  pandemie. Aproximativ o treime dintre germani se așteaptă la mai puține călătorii și mai multe conferințe video în următorii ani după apariția coronavirusului, scrie Bloomberg.

Ministrul german al Mediului, Svenja Schulze, vede o oportunitate de a îmbunătăți climatul și calitatea vieții prin mai puține călătorii la muncă.

„Nimeni nu vrea ca viața să rămână așa cum a fost în timpul pandemiei, dar unele dintre inovații  trebuie să le păstrăm”, a spus Schulze, care a prezentat rezultatele unui studiu realizat de compania Ernst & Young și centrul Universității Wuppertal.

Potrivit raportului, aproximativ un sfert dintre angajați lucrau de acasă cel puțin o parte din timp pe parcursul carantinei. Traficul pe internet datorită videoconferințelor,  a crescut cu 120% la Frankfurt. Potrivit autorilor studiului, pe termen lung, traficul de pasageri poate fi redus cu aproximativ 8% dacă se încurajează munca de la distanță și accesul la distanță la servicii și resurse.

În Franța, datorită lucrului la distanță, piața muncii se teme de un nou tip de migranți – telemigranții  care vor concura de la distanță cu migranții din țară proveniți din state în curs de dezvoltare.