Emisiile de CO2 din China s-au redus cu 100 de milioane de tone din cauza coronavirusului

Un focar al unui nou tip de coronavirus a afectat cererea de energie și producția industrială din China, ceea ce a dus la reducerea a aproximativ 100 de milioane de tone de emisii de dioxid de carbon.

Sursa foto: https://www.green-report.ro/

Această cifră este aproape echivalentă cu emisiile anuale din Chile, relatează Bloomberg.

Conform unei noi analize realizate de organizația non-profit Carbon Brief, consecințele pe scară largă ale epidemiei, inclusiv interdicțiile de călătorie, weekend-urile prelungite și activitatea economică redusă, au condus la faptul că cererea nu s-a redresat după încetinirea tradițională în legătură cu sărbătorirea Anului Nou, care anul acesta a început pe 25 ianuarie.

Experții Carbon Brief au analizat datele privind emisiile pentru o perioadă de două săptămâni, care a demarat la 10 zile de la începutul sărbătorii, și le-au comparat cu aceleași perioade din ultimii cinci ani. În 2019, emisiile de CO2 în această perioadă s-au ridicat la 400 de milioane de tone, în timp ce anul acesta este probabil să se apropie de 300 de milioane de tone.

De asemenea, ritmul consumului de cărbune nu a avut timp să se recupereze. Cu o lună înainte de Anul Nou, indicatorul se situa la nivelul anilor precedenți. De atunci, a scăzut la un nivel minim din ultimii patru ani, potrivit datelor.