Time: „Solar Cow” cea mai bună invenție a anului 2019

Instalațiile modulare de tipul Solar Cow (vacă solară) au fost incluse în lista de prestigiu a celor mai bune invenții ale omenirii pentru anul 2019, potrivit revistei Time. Această dezvoltare a companiei coreene Yolk, spun specialiștii, aduce energie oamenilor și atenuează inegalitatea.
Unitățile de Solar Cow constau din mai multe panouri solare și o baterie mică care sunt atașate la un cadru metalic. Designul în contur seamănă cu o vacă. Heliopanelele sunt instalate pe spatele ei, care generează energie electrică. Și ugerul improvizat este echipat cu o baterie și prize pentru încărcarea dispozitivelor.

Astfel, Solar Cow poate reîncărca telefoanele și tabletele tuturor în aproape orice moment al zilei.

Până în prezent, zeci de instalații au fost dislocate în apropierea școlilor din Tanzania și Kenya. Ca urmare a acestui fapt, 500-600 de copii care locuiesc în case fără energie electrică încarcă acolo aparatele în fiecare zi.

Compania coreeană Yolk consideră că aceste facilități extind accesul la energie electrică, omite inegalitatea socială și energetică, de asemenea, încurajează părinții să-și trimită copiii la școală.