Global Witness: În 2018 au murit peste 160 de activiști de mediu

Anul trecut, 164 de apărători ai naturii au fost uciși în întreaga lume. Aceste date au fost furnizate de organizația neguvernamentală Global Witness. Acest grup este axat pe statele care exportă resurse naturale. Este vorba în primul rând despre conflictele asupra terenurilor, care sunt utilizate pentru extragerea resurselor, de exemplu, în locurile unde trăiesc popoarele indigene.

sursa foto: https://www.irishtimes.com/

Statistic, Filipine este cea mai periculoasă țară în acest sens: 40 de morți. De asemenea, în primele trei se află Columbia și India.

Activiștii pentru drepturile omului afirmă că pentru ceea ce se întâmplă nu sunt vinovate atât autoritățile din anumite țări, care sunt incapabile sau nu doresc să păstreze statul de drept, ci corporațiile globale, în interesele cărora terenurile sunt confiscate.

În ciuda faptului că în 2018, numărul morților a scăzut în comparație cu cel precedent, apărătorii drepturilor omului subliniază faptul că datele lor sunt incomplete: există multe cazuri necercetate care nu sunt reflectate în nici o statistică publicată. Acest lucru se aplică în principal statelor africane.