Mișcarea #BunSimtTuristic a trecut Prutul

Începând de astăzi Eco FM s-a alăturat campaniei civice #BunSimtTuristic – o campanie apel la bun-simț  și comportament responsabil față de natură și  obiectivele turistice din România și Republica Moldova. Campania a fost inițiată de către bloggerița și entuziasta Cristina Predoiu.

Această campanie este o inițiativă personală și reprezintă o reacție vis-a-vis de gunoaiele pe care turiștii iresponsabili le lasă în urma lor în călătorii și drumeții, precum și a unui comportament inadecvat față de anumite obiective turistice. Doresc, prin această campanie, să implementez o nouă perspectivă asupra protejării monumentelor autohtone.” a declarat Cristina Predoiu. 

 

Mișcarea civică a reușit să atragă atenția mai multor vedete care au postat pe pagina de facebook al campaniei filmulețe cu mesaje mobilizatoare. Printre ele se numără: Dan Helciug (Spitalul de Urgență), Bobiță Cătușanu(Antract), Bobi Dumitras (Fără Zahăr), Alin „Coiotul” Dinca (Trooper), Calin Pop (Celelalte Cuvinte), Tudor Chirilă (Vama), Paul Ciuci Compact (Compact), Roman Iagupov (Zdob si Zdub), Carla’s Dreams, etc.

În cadrul campaniei postul de radio EcoFM va difuza spoturile campaniei, va organiza emisiuni cu participarea experților din domeniu pentru a oferi publicului informații referitoare la cultura unui turist cu bun simț.

Îndemnăm și alte surse mass – media, oraganizații de mediu, autărități publice locale din Republica Moldova de a se alătura campaniei #BunSimtTuristic.

Campania a fost lansată pe 31 august 2019 la Sfinxul din Parcul Natural Bucegi, România.