În Thailanda, cinci elefanți au pierit încercând să salveze un pui de elefant dintr-o cascadă (Video)

Sursa foto: https://www.matichon.co.th

 

Motivul morții în masă a animalelor a constituit căderea unui pui de elefant în Cascada Hugh Narok din Parcul Național Khao Yai din sudul Thailandei. Elefanții adulți au murit, încercând să se ajute reciproc.

Departamentul responsabil de parcuri naționale, animale sălbatice și protecția plantelor din Thailanda a declarat că acest lucru s-a întâmplat în noaptea de 5 octombrie. Angajații parcului național, auzind urletul elefanților, au găsit într-un râu local un pui de elefant înecat în vârstă de trei ani și doi adulți epuizați care  încercau să-l salveze. Coborând spre cascadă, rangerii au găsit alți cinci elefanți înecați. Câteva ore mai târziu, elefanții supraviețuitori au fost salvați cu ajutorul frânghiilor, relatează siteul local Matichon Online.

Această cascadă este notorie în țară – în același loc în 1992, în circumstanțe similare, opt elefanți au fost uciși simultan. Potrivit fondatorului Fondului  «Prieteni pentru animale sălbatice» din Thailanda, Edwin Wiek, astfel de incidente afectează toți elefanții din turmă.

„Devine mai dificil pentru ei să supraviețuiască, deoarece animalele se bazează unul pe celălalt pentru a găsi hrană și pentru a se proteja. Incidentul este de asemenea capabil să provoace daune emoționale elefanților – se știe că elefanții sunt capabili să exprime sentimente de mâhnire. Este ca și cum ai pierde jumătate din familia ta”, spune Wiek. „Nimeni nu poate face nimic în acest sens, așa este natura.”

La moment, în Thailanda, există aproximativ șapte mii de elefanți, mai mult de jumătate trăind în captivitate.