Dialogul Național «The Youth Voices Policy Choices 2019»

La 20 septembrie începând cu ora 10 reprezentanții societății civile sunt așteptați la evenimentul:„The Youth Voices Policy Choices 2019” în Moldova, organizat la inițiativa Parteneriatului Global pentru Apă „Global Water Partnership (GWP)” în cadrul seriei de dialoguri naționale 2019 organizate în toate statele Parteneriatului European (EaP).
The Youth Voices Policy Choices 2019 se bazează pe inițiativa din anul 2018, când GWP a mobilizat tinerii din 13 țări pentru a pregăti mesaje care apoi să fie auzite de comunitatea internațională. Inițiativa își propune să abilizeze o nouă generație de lideri privind problema apei, fortificând încrederea și motivând participanții să devină promotori ai schimbării la diferite niveluri, începând cu propriile lor comunități. Scopul dialogurilor naționale este de a pune bazele unei comunicări mai bune între tineri și factorii de decizie din țară, sporind astfel impactul tinerilor asupra factorilor de decizie prin cooperare și susținere reciprocă.
În cadrul evenimentului reprezentantul Agenției „Apele Moldovei” va susține o prezentare intitulată ”Gestionarea Resurselor de Apă în Republica Moldova”. Coordonatorul GWP în Moldova, Dumitru Drumea va veni cu un raport dedicat activității internaționale în domeniul managementului resurselor de apă și a politicilor de mediu. Reprezentanta Academiei de Științe, Elena Zubcov va vorbi în fața publicului despre starea actuală a resurselor de apă din Republica Moldova. O atenție deosebită va fi atrasă participării tinerilor la procesele de luare a deciziilor -climă SDG, discuție inițiată de reprezentanții Centrului Național de Mediu.
La finalul prezentărilor și dezbaterilor în plen, tinerii vor fi invitați la discuții în grupuri mici. În urma acestor discuții, cei mai entuziaști tineri interesați de problemele de gestionare a apei și care doresc să își dezvolte abilități în advocacy, vor fi identificați și nominalizați pentru a participa la cel de-al 15-lea Parlament European pentru Apă din noiembrie 2019.
Evenimentul va avea loc la Universitatea Liberă Internațională din Moldova, în incinta bibliotecii universității, etajul 4.