În India, leopardul căzut în fântână a fost salvat

În India, în statul Maharashtra, locuitorii satului Yadavvadi au găsit în mod neașteptat un leopard în fântâna lor. O femelă de șapte ani a căzut într-o fântână adâncă de 9 metri, localnicii depistând felina epuizată, ca urmare a mai multor încercări eșuate de a părăsi rezervorul pe cont propriu.

Asistența pentru bunăstarea animalelor ONG “Wildlife SOS” a distribuit un videoclip despre salvare pe social media, unde a adunat mii de opinii.

Videoclipul arată leopardul din interiorul fântânei, așezat pe o scară din lemn. O cușcă este coborâtă în rezervor pentru al salva, prădătorul fără prea multă ezitare a sărit în ea. Ușa cuștii, fixată pe frânghie, este închisă imediat apoi este ridicată încet la suprafață.
Potrivit “Wildlife SOS”, leopardul la moment este ținut sub observație la Centrul de salvare “Manikdoh Leopard”.
Nu este prima dată când o pisică sălbatică a căzut într-un rezervor și a fost salvată, într-un incident similar din decembrie anul trecut, un leopard a fost salvat dintr-un rezervor uscat din Assam. Mai recent, în luna august anul curent, un leopard adult masculin a fost salvat de la o adâncime de 70 de metri în cartierul Ahmednagar din Maharashtra.