Specii noi de pești descoperite în Oceanul Pacific

Trei specii de pești noi, care trăiesc la o adâncime de peste șapte kilometri, au fost descoperiți de un grup internațional de oameni de știință în timpul unei expediții în Oceanul Pacific.

Cercetatorii au filmat trei noi specii de limacși de mare – un pește necunoscut anterior care a primit nume temporar datorită culoarii: roz, albastru și violet Atacama Snailfish. Camera a înregistrat interacțiunea vețuitoarelor din adâncuri și procesul de hrănire.

Contrar stereotipurilor că toate animalele de apă care trâiesc la adâncime arată înfricoșător și au dinți mari, reprezentanții familiei Liparidae sunt creaturi mici, transparente și aproape fara greutate.

Analizând înregistrările video și a fotografiile, oamenii de știință  au ajuns la concluzia că acești pești pașnici, în absența concurenței reprezintă partea de sus a lanțului trofic pentru ecosistemul în care trăiesc.

„Structura lor gelatinoasă, demonstrează că sunt perfect adaptați la  presiuni înalte. Cele mai grele structuri ale corpului sunt oasele din urechea internă care le permite să balanseze și dinții. La suprafață, fără presiune și frig, ele devin fragile și se topesc rapid „, – declară Dr. Thomas Linley, de la Universitatea Newcastle. Oamenii de știință au reușit să obțină un exemplar al speciei noi pentru studiu, dispozitivul la ridicat din adâncul oceanului în stare relativ bună.