La înălțime cu CALM 11.08.2018

„La înălțime cu CALM” descoperim oamenii care schimbă comunitățile locale
În cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM, împreună cu Congresul Autorităților Locale din Moldova ne propunem să vă prezentăm și realizările din satele noastre, dar mai ales persoanele care contribuie la aceste schimbări, pentru că noi credem în oameni și îi admirăm pe cei care, deși nu le este ușor, nu renunță la vise, muncesc și aduc speranță în comunitățile noastre. În cadrul ediției de sâmbătă, 11 august (între orele 10.00 și 12.00) vom am stat de vorbă cu expertul Viorel Pîrvan despre Serviciul de Asistență Juridică pentru autoritățile publice locale și aleșii locali, lansat de CALM cu suportul IDIS „Viitorul”. Expertul ne-a spus cine pot fi beneficiarii acestui serviciu și de ce este nevoie ca juriștii din cadrul CALM să-i consilieze pe unii aleși locali. Cu expertul în domeniul economic Viorel Gârbu am vorbit despre recentele modificări în legislația fiscală și dacă ar putea acestea să afecteze bugetele locale.
Imediat după ora 11.00, în a doua parte a emisiunii vă prezentăm câțiva oameni care și-au găsit rostul acasă, acolo unde s-au născut și au copilărit. De la acești interlocutori mi-aș dori să preluăm măcar puțin din curajul și optimismul lor. La 4 august s-au împlinit 575 de ani de la fondarea localității Temeleuți, Călărași. Despre viața din această localitate aflăm de la primarul Zinaida Țurcan. Constantin Maxim este pictorul din Drăsliceni, Criuleni care, deși a văzut multe peisaje străine, cu mări și munți, consideră că cele din localitatea sa de baștină sunt cele mai frumoase și le pune pe pânză. Andrei Fodor din Cărpineni, Hâncești a investit cunoștințe, bani și dăruire în sere, iar legumele crescute în Cărpineni ajung și pe mesele consumatorilor din Chișinău. Consăteanul său Sergiu Chirinciuc a învățat mai mult de un deceniu cum se fac pastele italiene și s-a întors acasă pentru a pune în practică cunoștințele acumulate. Susținându-i pe ei, dar și pe alți conaționali de-ai noștri care, în pofida tuturor impedimentelor au avut curajul să creeze mici afaceri aici, în Republica Moldova vom demonstra că suntem uniți și așa poate îi motivăm și pe alții să se întoarcă acasă.
Vă mulțumim pentru că ați ales să fiți „La înălțime cu CALM”! Dacă cunoașteți în comunitățile DVS. oameni care ar putea fi modele, de care sunteți mândri că vă sunt consăteni ajutați-ne să-i identificăm și să-i facem cunoscuți. Scrieți-ne la [email protected] sau telefonați-ne la 22-22-35-09 și spuneți-ne cine sunt ei și de ce credeți că ar merita să-i scoatem din anonimat.
Ascultați emisiunea „La înălțime cu CALM”:
Partea 1

Partea 2


Vă mulțumim pentru că alegeți să fiți „La Înălțime cu CALM” și vă invităm să ne ascultați în fiecare zi de sâmbătă, de la ora 10.00 și până la ora 12.00, la Eco FM, pe frecvențele 97,6 MHz – Fălești, 100,2 MHz – Sângerei, 104,4 MHz – Anenii Noi, 98.5MHz – Ștefan Vodă sau online pe site-ul ecofm.md