Scoția interzice vesela din plastic în clădirile guvernamentale.

Pentru a reduce daunele provocate de poluarea mediului cu plastic, vesela de unică folosință pentru cafea va fi interzisă în clădirile guvernamentale din Scoția.

În schimb, cafeaua și alte băuturi calde vor fi servite în recipiente ceramice în cantinele și cafenele organizațiilor guvernamentale. De asemenea, personalul de birou este încurajat să-și folosească cănile personale la locul de muncă – în loc să utilizeze cele de unică folosință.
Potrivit guvernului, aceste măsuri ar trebui să reducă emisiile de 450.000 de pahare din plastic pe an. Se preconizează că interdicția va fi pusă pe deplin în aplicare până la sfârșitul acestui an.
Rosanna Cunningham, ministrul mediului din Scoția, afirmă că guvernul scoțian dorește să folosească exemplul său pentru a încuraja companiile și cetățenii obișnuiți să reducă utilizarea de plastic. „Susținem inițiativa UE de a reduce pe cât posibil utilizarea plasticului de unică folosință și angajamentul de a asigura prelucrarea tuturor materialelor plastice de unică folosință până în anul 2030.”