La înălțime cu CALM 23.06.2018

Subiectul principal al emisiunii „La înălțime cu CALM” de sâmbătă, 23 iunie este dezvoltarea locală – priorități, probleme, realizări și soluții. Președintele executiv al Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova Dan Nuțiu ne va explica dacă sunt motivați oamenii de afaceri din România să vină în Republica Moldova, în ce zone, dar și în ce domenii preferă aceștia să investească. Săptămâna trecută, expertul CALM Octavii Ivanov, primarul orașului Taraclia Serghei Filipov și reprezentantul ADR Centru Ala Bragoișev au participat la un trening organizat de UE la Tbilisi, în cadrul proiectului „Primari pentru creștere economică”. Despre exemplele de dezvoltare locală vorbim cu expertul CALM Octavii Ivanov, iar primarul municipiului Edineț Constantin Cojocaru ne va spune despre beneficiile dezvoltării zonei economice libere. O delegație a CALM a participat săptămâna trecută la ședința Consiliului Politic al Consiliului European al Municipalităților și Regiunilor Europene (CEMR) și la Conferința anuală a CEMR cu genericul: „Egalitatea, Diversitatea și Incluziunea” din Bilbao, Spania. Unul dintre participanții la eveniment, primarul de Capaclia Alexei Busuioc ne va împărtăși din această minunată experiență. Despre unele denumiri de localități care încă mai cinstesc memoria unor pretinși eroi sovietici stăm de vorbă cu filologul, publicistul, jurnalistul, traducătorul Vlad Pohilă. În ultima zi de duminică a lunii iunie marcăm Ziua Portului Popular. Ce reprezintă costumul popular și cât se lucrează la o ie aflăm de la meșterul popular din Hâjdieni, Glodeni Emilia Cucu.
Ascultați emisiunea „La înălțime cu CALM”:
Partea 1

 

Partea 2

Dacă cunoașteți în comunitățile DVS. oameni care ar putea fi modele, de care sunteți mândri că vă sunt consăteni ajutați-ne să-i identificăm și să-i facem cunoscuți. Scrieți-ne la [email protected] sau telefonați-ne la 22-22-35-09 și spuneți-ne cine sunt ei și de ce credeți că ar merita să-i scoatem din anonimat.
Ascultați în fiecare zi de sâmbătă, de la ora 10.00 emisiunea „La înălțime cu CALM” la Eco FM, pe frecvețele 97,6 MHz – Fălești, 100,2 MHz – Sângerei, 104,4 MHz – Anenii Noi, 98.5MHz – Ștefan Vodă sau online pe site-ul ecofm.md: https://ecofm.md/asculta-live/.
Departamentul de Comunicare al CALM