Au fost anunțate termenele limită pentru dispariția ireversibilă a mamiferelor

Oamenii de știință americani au anunțat  perioada  în care atmosfera Pământului va deveni necorespunzătoare  pentru existența în continuare a mamiferelor, în special a oamenilor, la  aer liber fără mijloace suplimentare de protecție sau adăpost.

Dacă consumul actual de energie de către civilizație va continua în ritmul actual, atunci aflarea unei persoane la  aer liber va deveni imposibilă către anii 2200-2400, consideră autorii studiului. Această prognoză rămâne valabilă și în cazul reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră în atmosferă, deoarece absorbția de energie de către civilizație  va majora  în continuare temperatura de echilibru a planetei, precum și declinul populației, care urmează să înceapă în 2100.

Concluziile oamenilor de știință, bazate pe activitatea climatologilor americani, care au demonstrat că temperatura termometrului umed peste 35 de grade Celsius duce la hipertermie la mamifere, în special la oameni, precum și conform estimărilor privind rata încălzirii globale.

Meteorologii din SUA prognozează că  în perioada anilor 2071 – 2100, temperatura termometrului umed, în unele regiuni din Golful Persic, precum Qatar, Emiratele Arabe Unite și Iran va ajunge la 35 de grade Celsius. Zona de risc include, în special, orașele Dubai, Doha și Abu Dhabi.

Temperatura termometrului umed presupune evaporarea apei în aer la sfârșitul procesului. Acest parametru este măsurat  cu ajutorul unui psihometru. Corpul uman este răcit, în principal prin evaporarea lichidului de pe suprafața acestuia. În cazul unei temperaturi critice a unui termometru umed, acest lucru va deveni imposibil.