Proiectul „Activități de asigurare a durabilității pentru ecosistemele priacvatice, în Zona Ramsar «Nistrul de Jos»” a fost implementat cu succes

Astăzi, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a avut loc seminarul național privind totalizările proiectului: „Activități de asigurare a durabilității pentru ecosistemele priacvatice, în Zona Ramsar «Nistrul de Jos»”, implementat de Societatea Ecologică “Biotica”, finanțat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai miniserului, ai societății civile, donatorii dar și beneficiarii. Alexander Carner, șeful Agenției Austriece pentru Dezvoltare în Republica Moldova și-a exprimat satisfacția și bucuria privind obiectevele implementate în cadrul proiectului. Alexei Andreev și Gabriel Mărgineanu, reprezentanți ai Societății Ecologice «Biotica» au trecut în revistă componentele și rezultatele proiectului finalizat. De asemenea s-a pus accent și pe activitățile din cadrul proiectului care au avut loc în partea stângă a Nistrului. Interesante au fost rezultatele sondajelor sociologice efectuate în Zona Ramsar “Nistrul de Jos”, privind gradul de informare a populației locale. Potrivit acestora, în dinamică, se observă o creștere a gradului de informare a localnicilor din zona beneficiară. Cu luări de cuvânt au venit și Ilia Trombițchi, Asociația “Eco-Tiras”, Ivan Ignatiev, președintele A.O. “Renaștere” din satul Talmaza, Dmitrii Wissotzkzy, primarul s. Talmaza, dar și Ion Osipov. Toți vorbitorii au urat succese Societatății Ecologice “Biotica” și s-au pronunțat pentru continuarea acestui proiect.