Airbus intenționează să dezvolte aeronave ecologice în următorii 10 ani

Sursa Foto: air-cosmos.com

Gigantul Airbus va dezvolta o aeronavă nepoluantă, relatează Bloomberg cu referire la Sandra Schaeffer, director executiv al Airbus ExO Alpha.

Crearea aeronavei va dura aproximativ 10 ani. Se proiectează o aeronavă cu 100 de locuri care va opera zboruri regionale. Sa raportat anterior că marii producători de aeronave au acceptat să reducă la jumătate emisiile de carbon până în anul 2050. „Astăzi nu există o soluție unică pentru îndeplinirea obligațiilor către anul 2050, dar există o serie de decizii care, dacă sunt reunite, vor duce la realizarea acestui obiectiv”, a declarat Schaeffer. Tehnologia aeronavelor ecologice va varia în funcție de tipul și dimensiunea bordului. Potrivit directorului executiv al Airbus ExO Alpha, companiile aeriene mici locale ar putea opera zboruri fără emisii nocive până în anul 2030. La moment compania este preocupată de identificarea metodelor de reducere a emisiilor de dioxid de carbon. De exemplu, se analizează  sursele alternative.

Recent Norvegia și-a exprimat dorința de a utiliza pe viitor doar avioane electrice. Inițial, companiile aeriene vor testa aeronavele pe biocombustibil, apoi vor începe să utilizeze motoare hibride.