Compania Ford intenționează să vândă numai vehicule electrice în Europa

Compania americană Ford a anunțat că intenționează să vândă numai vehicule electrice în Europa până în 2030.De asemenea, promite că își va mări investițiile în mașini electrice și autonome la 29 de miliarde de dolari.

În următorul deceniu, Ford intenționează să treacă treptat la producția de vehicule electrice. Deci, în viitorul apropiat, compania intenționează să investească aproximativ 1 miliard de dolari în re-echiparea fabricii sale din Köln. Proiectul va reprezenta fi prima linie de producție a vehiculelor electrice Ford de pe continent.

„Anunțul nostru despre transformarea fabricii de la Köln, unde operăm în Germania de 90 de ani, este unul dintre punctele culminante pe care Ford le-a promovat pentru o întreagă generație”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europe.

Până în 2024, întreaga linie de camioane a companiei va fi „complet electrică sau fără emisii”. Până la mijlocul anului 2026, Ford afirmă că întreaga gamă de autoturisme va fi aceeași.

Până în 2030, compania Ford se așteaptă ca două treimi din vânzările de camioane să fie vehicule complet electrice sau hibride, în timp ce toate autoturismele vândute vor fi pur electrice. Acest lucru va ajuta Ford să îndeplinească cerințele guvernelor europene care promovează vehiculele electrice și standardele stricte de emisii.